Ska Mamma eller Du?

18.03.2019

Ibland när jag ska tatuera yngre människor, folk i övre tonåren eller yngre i 20-års åldern, så tar de med sina föräldrar. Och varje gång detta händer, så blir det samma sak.

Mamma bestämmer.

När du ska gå och tatuera dig så ska du enbart tatuera in det du vill ha, design, färg, svart, och var. Givetvis har tatueraren alltid något att säga om det, som att vissa saker inte funkar och att man behöver istället göra på ett annat sätt. Och detta ska man alltid lyssna på.

En tatuering är ett beslut som kommer påverka allt du gör och den kommer sitta på dig för alltid. Alltså, den kommer finnas längre än du. Därför är det exremt viktigt att det du gör på dig själv är precis så som du vill ha det. Det vill även säga, att man ska gå till en tatuerare som har samma visioner som du, för ibland funkar det helt enkelt inte mellan en kund och en tatuerare, och det måste man respektera.

Men tillbaka nu, varför är det verkligen inte en bra idé att ta med sin mamma?

Mammor ska nästan alltid säga vad de tycker och tänker om vad du gör. De ger sina åsikter oavsett om du eller jag säger att "nej, det funkar inte" eller "nej, så vill jag inte ha det". Och det händer alltid. ALLTID. Och det allra värsta med det, är att dottern/sonen nästan alltid lyssnar på vad mamman (eller föräldern, det händer att det är en pappa också). Och det för mig är väldigt ledsamt. Din dotter/son vill göra en tatuering för sig själv, den ska sitta på deras kropp.

Därför är det väldigt viktigt att tänka igenom om det är en så bra idé att ta med mamma eller pappa. För de ska ju alltid "lägga sig i" även om det inte har något med dem eller deras liv att göra.

Bjuder på denna lilla fågel jag gjorde för ett par veckor sedan! Den är nu färdigläkt och flyger fint runt i Varberg på Niklas!


Avslutar detta blogginlägget med att säga att ja, ibland är det skönt att kanske ha mamma eller pappa med när man tatuerar sig. Men kanske ska du prata med denne först och se till att din mamma/pappa vet vad som är okej och inte. Det är ju trots allt din kropp den kommer sitta på tills livet tar slut!


/Tato-Echo